Mylla en vakker vinterdag

Fra løypen mellom Trantjern og Vestenden har man god oversikt over Mylla fra vest på en så fin dag som det var i dag. Mange skiløpere benyttet seg av de kilometerlange sporene på vannet – helt fri for bakker!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

01 Mar 2009

Glad gjeng arrangerer Vinterdilten

Av Lise Henriksen

Ragnhild og Leif Hval (tv.) og Edit Haug, alle fra Skiforeningens lokalutvalg i Enebakk, stilte som vanlig på post denne fine skisøndagen - ved Østre Morttjern like ved Streifinn ved Flateby. Her var innkomst for "Vinterdilten", turen på 19 km, fra Drivplassen i Ytre Enebakk, i flotte, maskinkjørte løyper over Ekebergdalen, Porsstranddammen og Breimåsan. Alle som fullfører får diplom. Sjelden har vel disse løypene vært finere enn denne snørike vinteren 2009.

28 Feb 2009

Skispor gjennom bølgende Enebakk-landskap

Av Lise Henriksen

Fra Bysetermosen og over Andersrudåsen til Grusbakken og Haugmåsen kjøres det nå med stormaskin en flott løype gjennom de sørlige deler av Østmarka - til Ekebergdalen, med avstikker til serveringsstua Larsbraaten (ved Rv.120 - Enebakkveien). Fra Ekebergdalen kan man fortsette videre i like fine spor til Streifinn ved Flateby. Her åpner landskapet seg mot Ekebergdalen.

28 Feb 2009

Nydelige spor mot Ekebergdalen

Av Lise Henriksen

Denne nydelige, maskinkjørte løypa fra Bysetermosen til Ekebergdalen og Streifinn/Flateby har vært en hyggelig overraskelse de siste tre årene i den sørlige delen av Østmarka, i Enebakk kommune. Vi befinner oss nå i det åpne, vakre kulturlandskapet i randsonen av Østmarka, nord for Mjær, mellom Nordby/Kjølstad og Huseby/Solberg - på vei mot Larsbraaten og Ekebergdalen.