Kongelig sykkelbru

Mens trafikken mellom nord og sør går sin gang på veibrua langt der oppe, har syklistene gleden av å kunne benytte den gamle steinhvelvbrua på Den Fredrikshaldske Kongevei over Dalsbekken. Brua ble gjenoppbygd i 1991 på dugnad av bedriftsidrettslaget til Statens vegvesen i Follo.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

26 Jul 2009

Hvilested ved Kongeveien

Av Eivind Molde |

Det er historisk sus over sykkelturen innover i Nøstvedtmarka fra nord. Her sykler man nemlig på Den Fredrikshaldske Kongevei, som gikk mellom Christiania til Fredrikshald (Halden). Veien var i bruk i rundt 250 år, fram til rundt 1860. Dalsbekken krysser man på denne flotte steinhvelvbrua. Dette er et flott sted for å ta seg en hvil.

26 Jul 2009

Nyttig påminnelse

Av Eivind Molde

En nyttig påminnelse for dem som i gamle dager tok seg fram med hest og vogn på Den Fredrikshaldske Kongevei. Steinen står ved den fine steinhvelvbrua over Dalsbekken.

26 Jul 2009

Vevelstad

Av Eivind Molde

Tettstedet Vevelstad ligger i Sørmarka, et område hvor det er et bra tilbud med gang- og sykkelveier langs bilveiene. Veien vi ser midt i bildet går opp i et boligfelt, og blir snart til en idyllisk grusvei (Tussestien) som går langs Tussetjern - i retning Oppegård og Greverud.