Lys og skygge ved Diktimot

Det var litt vekslende vær i formiddag, men likevel fint å sykle på stiene. Her ved Diktimot ble det store lys/skygge-kontraster da solen tittet frem.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

19 Jun 2010

Sommerkveld ved Randsfjorden

Av Erik Unneberg

Det var mye vind i dag, men da solen kom i kveld ble det riktig så vakkert ved Randsfjordens østside. Vi ser i retning Jevnaker med Nordmarkas og Krokskogens nordlige åser i bakgrunnen til venstre.

17 Jun 2010

Blomster i veikanten

Av Erik Unneberg |

Nå er blomstringen i Marka på sitt mest intense. I veikanter, på hogstfelt, enger og setervoller utspiller det seg nå et floristisk eventyr. Det er nå du skal dra ut i Marka med "Norsk flora" eller tilsvarende bøker i sekken. Mange steder, spesielt i skyggepartier i høyden, kan man fortsatt finne hvitveis. I våte grøfter og ved vann trives bekkeblom. Og nesten over alt finnes smørblomster, skogstorkenebb og fioler. Rød jonsokblom (bildet) hører også denne årstiden til. Bildet er tatt ved skogsbilveien mellom Myrseter og Monsebråtan, ca. 340 m.o.h.

17 Jun 2010

Gaupekollen (524 moh.)

Av Kjersti von Krogh

Kanskje det flotteste utsiktspunktet i Maridalsalpene - og det er mange av dem! Gaupekollen ligger mellom Midtkollen og Vittenbergkollen nordøst for Øyungen.