Øvre Blanksjø

Vannliljene duver på den blanke sjø. Øvre Blanksjø er et av Markas mest sjarmerende tjern og et av de minste. Ligger ovenfor Nedre Blanksjø ved Ankerveien.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

10 Jul 2010

Liten båt - stort fjell

Av Erik Unneberg |

Pershusfjellets østvegg er imponerende, ikke minst på grunn av stupene ned mot Skarvvann. Kanoen ble liten i dette perspektivet, der den gled rolig over vannet på vei til Tverrsjøen.

10 Jul 2010

Store Sinnera sett fra Pershusfjellet

Av Erik Unneberg

Den mest spektakulære utsikten fra Pershusfjellet er fra østsiden, vil nok mange hevde. Men også fra vestsiden kan man få god oversikt over store områder. Her har vi den nordlige delen av Store Sinnera (482 moh.) i bildet, som da ligger ca. 150 høydemeter lavere enn våre føtter.

10 Jul 2010

Mektige Langvassbrenna

Av Erik Unneberg

Dette bildet er tatt fra vestsiden av Pershusfjellet, ca. 630 moh. Den ruvende Langvassbrenna dominerer i bildet, men så er den høyeste toppen (bak treet i forgrunnen til venstre) hele 663 moh. Vi ser også ned på den øvre Sinnerputten (498 moh.) i Sinnerdalen, hvor det går skiløype vinterstid. Putten er i nordvestlig retning fra fotografens ståsted, som kan finnes ved å klikke på "Vis på kart". Forflytter vi oss til høyre del av bildet, finner vi Fagervann (526 moh.). Enda litt lengre opp har vi Finnerudsetra (ca. 560 moh.), 5 km i luftlinje fra kameraet.