Blå speiling ved Setertjern

Det var en flott dag i Bærumsmarka i dag, og været inne ved Setertjern ved Haslumseter skuffet ikke. Det var fasinerende å se hvor blått himmelen klarte å farge tjernet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

23 Jul 2010

Blåbærene er modne!

Av Erik Unneberg

I løpet av en times tid var Kari Fougner på god vei til å fylle spannet sitt med blåbær. Både her i området ved Østernvann og andre steder i Bærumsmarka er bærene modne nå. Kari kunne også fortelle om plukkeklare kantareller. Det er bare å komme seg ut!

19 Jun 2010

Sommer-regnbue over Hadeland

Av Erik Unneberg

Det var en flott regnbue som kom til syne over Hadeland denne ettermiddagen i juni. Vi ser hvordan kulturlandskapet, med en nysådd hveteåker i forgrunnen, går over i Hadelandsåsene. Det er først og fremst Hvalebykampen som dominerer der, i høyre del av bildet. Den består av Øverhagamana (665 moh., til høyre for søkket), selve Hvalebykampen (766 moh., med TV-masten som er synlig på store forstørrelser av bildet) og Rånåsen (771 moh.) til venstre for denne. I søkket mellom Hvalebykampen og Øverhagamana ligger Skartjernet, men det ser vi ikke på bildet. Under åsen ser vi Solbakken byggefelt. Den store røde låven er driftsbygningen til Dæhlen nordre og over der ser vi Plassbakken byggefelt. Helt til venstre i bildet, der hvor regnbuen når bakken, er området Tækroa. Øverst i åsen i regnbuen ligger eggprodusenten Ihla. Rett under høyeste punktet i regnbuer ligger Lygna. Bildet er tatt et par km øst for Røykenvika i østlig retning. Klikk på "Kart", så ser du det! Takk til Randi og Jørgen Kvåle som har identifisert stedene på bildet!

09 Jul 2010

På rekke og rad over Tverrsjøen

Av Erik Unneberg |

På rekke og rad kom de, kanoene. Fra Tverrsjøens nordlige bredd kunne de lett iakttas der de gled østover vannet. Kanotrallene avslørte at det var en lengre ekspedisjon de var ute på.