Jettegryte?

Denne steingropen på 70-90 cm tverrmål ligger et stykke nord for Stovivollen i Vestmarka. I perioden 2010-12 er det en kjentmannspost her, slik at den er lett å finne for interesserte. Overskriftens spørsmålstegn skyldes enkelte postjegeres tvil om dette hullet med sine hakkete kanter virkelig kan være en jettegryte. Slike er jo ofte blankskurt og jevne, men vi bøyer oss for geologiens vitere.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

28 Sep 2010

Utsikt fra Bronsealdergravrøysa ved Krokskogstupet

Av Odd Tore Saugerud

Utsikten til den gravlagte var storslagen, fra Krokskogen til Vassfarfjellene. Hele hans småkongerike med Gausta og Norefjell i horisonten står tydelig frem en klarværsdag.

28 Sep 2010

Lårviktjern

Av Odd Tore Saugerud

Lårviktjern, en liten idyll langs blåstien fra Retthellseter til Skardtjern. Verdt å ta med seg for de som tar seg frem til Bronsealdergravrøysa fra syd.

28 Sep 2010

Pipestein

Av Odd Tore Saugerud |

Pipestein i Pipesteinskaret rett vest for høyde 511 på Nordmarkskartet, kjentmannspost 11 i perioden 1998-2000. Vel verdt en avstikker langs stupkanten etter besøk på bronsealdergravrøysa. Ligger litt syd for et par vannputter nær stupkanten. Ikke enkelt å se før selve skaret er passert, litt krevende gange i terrenget og ganske luftig utsikt. Men så ligger både steinen og Ringerike for dine føtter! Det er bratt og løst og/eller glatt ned til steinen, krever bruk av både armer og bein. Vel nede dukker også navnløse steinsøyler opp.