Gyrihaugtjerna

Langt og bratt i dyp skog og ulendt terreng hadde Mari løpt fra Løvlia og til Store Gyrihaugtjern for å drukne sin kjærlighetssorg der. Posten ligger fremdeles i sola bak i vika bak trærne til venstre, men skyggene begynner å bli lange og kulda siger på. På tide å forlate sagnet og begi seg skauleis tilbake mot Migartjern og Krokkleiva.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

16 Okt 2010

Hytte ved Gyrihaugtjern

Av Odd Tore Saugerud

Ikke alle ”hyttene” ved Gyrihaugtjern er holdt i like god hevd. Denne langs nordøstbredden trenger støtte for å holde seg oppreist. For den som skal videre mot Krokkleiva: Ved siden av hytta går det en utydelig sti vestover i retning Migartjern. Ved en stor åpen myr kan du fortsette mot vestnordvest over myra og videre treffer du blåstien til Fjellseter. Stien mot utoset av Migarbekken tar usynlig av i et stort hogstfelt, men blir etterhvert synlig og kommer inn på en fint opparbeidet driftsvei. Dette er skiløypa som går til Migartjern eller Skardtjern, og et godt valg uansett veivalg videre mot Krokkleiva. Men synfaringen av nordmarkskartet står til stryk i dette område, hverken myra eller driftsveien er på kartet, og blåstien mot Skardtjern er merket på feil side av Migarbekken.

16 Okt 2010

Gyrihaugtjerna sett fra Gyrihaugen

Av Odd Tore Saugerud

I bakgrunnen Kolsås og Oslofjorden forbi Drøbak. Herfra ble det å vandre skauleis mot kjentmannsposten og håpe på stier i riktig retning.

16 Okt 2010

Migartjern og kafferast

Av Odd Tore Saugerud

Nydelig vær og på vannet isdekke som sikkert kunne bære en linerle, om de fortsatt hadde vært her. Håper at kaffen smakte, det røk i alle fall skikkelig av bålet. Bildet er tatt fra Gyrihaugen.