Alternativ retur fra Svarttjern

Etter besøket på Svarttjerns-demningen nord for Langebrutjern kan det være interessant med en alternativ retur: Sydover til Langebrutjern med amtsbrua og så videre på sti langs bekken fra dette ned i Lommedalen er en mulighet. Langs bekken åpenbarer det seg små idyller som denne fossen, som er på vei inn i vinterdvalen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

21 Okt 2010

Ikke bare idyller

Av Odd Tore Saugerud

Ikke bare idyller langs bekken, men også kuriositeter som mosegrodde jernbanesviller. Ringeriksbanen og Lommedalstraseen har vært diskutert så lenge jeg kan huske, men sviller midt inne i skauen øst for Langetjern må ha vært å foregripe begivenhetens gang.

22 Okt 2010

Snødryss ved kongelig utsikt

Av Kjersti von Krogh

Øverst i brattkanten vest for Krokkleiva finner vi Kongens utsikt som fikk navnet sitt etter at Kong Carl Johan besøkte utsiktsstedet i 1832. I dag var det første snødrysset kommet her oppe. Nede ved Steinsfjorden er det fortsatt høstlig, men snart kommer nok vinteren for alvor.

21 Okt 2010

Velfortjent bålrast

Av Kjersti von Krogh |

Frilutsetatens folk trengte en pust i bakkene mot Lilloseter i dag, og hva er vel da hyggeligere enn en kaffekopp ved nyingen. De har gjort en kjempejobb nå før snøen kommer og sporsetterne igjen er på plass.