Nok en gammel demning

Vi går på demningen øst i Østre Fyllingen. I boken "Vandringer i Nordmarka" av Helge Haakenstad leser vi: "Fyllingen betyr "vannet som alltid er fullt". Demningen her er blant de eldre, og er og enkel i sin utforming. Den er oppført av tilhogget stein og er i alt 55 meter lang, 4 meter høy og 2,5 meter bred. Demningen ble bygget i 1888. Syd for demningen mot Fyllingskalven ligger en større myr som er vurdert som lokalt verneverdig. Området består av tre store myrflater."

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

23 Okt 2010

Skogdag i Østmarka

Av Jon Erik Jacobsen

Lørdag arrangerte Østmarkas Venner og Friluftsetaten skogdag. Vi gikk rundt og lærte mye om bonitet og hogstklasser. Det var mange flotte trær og mye fin skog. Den vokser ikke av seg selv, men må pleies.

22 Okt 2010

Flateby og Gjeddevann

Av Erik Unneberg |

Det var noen tåkeskyer på vestsiden av Øyeren, men ellers var det en klar oktoberettermiddag vi fløy over Østmarka. På bildet ser vi Flateby med Gjeddevann nede til venstre. Østre Morttjern og Streifinn er også med på bildet. Legg merke til at det er vinterlig hvitt på flere av skyggesidene i landskapet. Kan vi håpe at høsten slutter fort også i denne delen av Marka?

22 Okt 2010

Børtervann

Av Erik Unneberg |

Det var klarvær og dermed fin utsikt over Marka oppe fra flyet. På bildet ser vi Børtervann.