Øst: tåke. Vest: sol

I dag dannet Kolsås skillet mellom tåke og sol. Oslogryta og Oslofjorden ligger i tykk tåke, mens det er klart over Vardåsen og Skaugumsåsen og videre vestover. Selv om det ikke er skiterreng for bortoverski på Kolsås, er det bra med tråkk i snøen og gode muligheter for både å få opp pulsen og bli skikkelig svett.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

15 Jan 2011

Fredfulle Deliseterdalen

Av Lise Henriksen

Hvem skulle vel tro at denne løypa er blant de mest populære naturløyper i Østmarka? Løypa går gjennom det som kalles Østre Deliseterdalen, og er forbindelsen mellom Losbyvassdraget og Børtervann. Vi befinner oss dessuten i Østmarka naturreservat. Denne søndags ettermiddagen var det langt mellom folk, merkelig nok, for løypene var så myke og fine og fulle av snø, at man kunne stå ned over alt. Vi ser sørover. Og konstaterer at løypebasen nok må ta seg en tur hit med motorsaga.

15 Jan 2011

Blå time på Søndre Krokvann

Av Lise Henriksen

En fredelig søndag i dette fine, blålige skumringslyset, på vei fra Losby-vassdraget mot Børtervann og Rausjø. Vi ser vannet fra sørsiden av det som kalles Søndre Krokvannskalven.

16 Jan 2011

Ferske spor opp mot Frøshaug

Av Erik Unneberg

Det er alltid morsomt å være den første som går i nypreparerte spor. Det skjedde i dag i løypen opp fra Tverrelva til Helvetesmyra og Frøshaug. Fint føre var det også, og de 3-4 minusgradene ved starten fra By holdt seg også til termometeret på Løvlia ble lest av senere på formiddagen.