Tåke over Oslogryta

Tett tåke fra Kolsås til åsene i Østmarka. Av Oslo stikker det i nord (venstre side) opp en enslig antenne og i syd pipa til søppelforbrenningsanlegget på Klemetsrud. Som en liten avveksling i alt det flate lager den sin egen lille lokale tåkesky.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

18 Jan 2011

Gyrihaugen over snøgrensa

Av Odd Tore Saugerud

Etter mildværet i helgen var det tydelig hvor nedbøren hadde falt som snø og blitt liggende på trærne i forhold til der hvor den hadde smeltet og laget is under trærne. Gyrihaugen var i alle fall helt hvit, og det stakk også opp andre ganske hvite rygger mot nord. I forgrunnen Aurevann og Aurevannsdemningen, Bærums drikkevannsreservoar.

18 Jan 2011

Øst: tåke. Vest: sol

Av Odd Tore Saugerud

I dag dannet Kolsås skillet mellom tåke og sol. Oslogryta og Oslofjorden ligger i tykk tåke, mens det er klart over Vardåsen og Skaugumsåsen og videre vestover. Selv om det ikke er skiterreng for bortoverski på Kolsås, er det bra med tråkk i snøen og gode muligheter for både å få opp pulsen og bli skikkelig svett.

15 Jan 2011

Fredfulle Deliseterdalen

Av Lise Henriksen

Hvem skulle vel tro at denne løypa er blant de mest populære naturløyper i Østmarka? Løypa går gjennom det som kalles Østre Deliseterdalen, og er forbindelsen mellom Losbyvassdraget og Børtervann. Vi befinner oss dessuten i Østmarka naturreservat. Denne søndags ettermiddagen var det langt mellom folk, merkelig nok, for løypene var så myke og fine og fulle av snø, at man kunne stå ned over alt. Vi ser sørover. Og konstaterer at løypebasen nok må ta seg en tur hit med motorsaga.