Dælijordene

Fra bygdeborgen Gråmagan er det vanligvis flott utsikt mot Østre Bærum og Oslogryta. I dag var mesteparten gjemt under tåka, men i overgangssonen ble det en egen stemning. Her over Dælijordene med Dælibekken og glenna opp mot gården Gjettum nordre.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

18 Jan 2011

Tåke over Oslogryta

Av Odd Tore Saugerud

Tett tåke fra Kolsås til åsene i Østmarka. Av Oslo stikker det i nord (venstre side) opp en enslig antenne og i syd pipa til søppelforbrenningsanlegget på Klemetsrud. Som en liten avveksling i alt det flate lager den sin egen lille lokale tåkesky.

18 Jan 2011

Gyrihaugen over snøgrensa

Av Odd Tore Saugerud

Etter mildværet i helgen var det tydelig hvor nedbøren hadde falt som snø og blitt liggende på trærne i forhold til der hvor den hadde smeltet og laget is under trærne. Gyrihaugen var i alle fall helt hvit, og det stakk også opp andre ganske hvite rygger mot nord. I forgrunnen Aurevann og Aurevannsdemningen, Bærums drikkevannsreservoar.

18 Jan 2011

Øst: tåke. Vest: sol

Av Odd Tore Saugerud

I dag dannet Kolsås skillet mellom tåke og sol. Oslogryta og Oslofjorden ligger i tykk tåke, mens det er klart over Vardåsen og Skaugumsåsen og videre vestover. Selv om det ikke er skiterreng for bortoverski på Kolsås, er det bra med tråkk i snøen og gode muligheter for både å få opp pulsen og bli skikkelig svett.