Marka er for alle

Følgende "plakat" er hentet fra boka "Oslomarka", gitt ut i 1940 av Oslomarka Friluftsråd. I 2011 kan det synes som disse oppfordringene om hensyn og flerbruk mer enn noensinne er på sin plass!

Edit

Eldre bilder i kategori: Diverse

25 Okt 2010

Gaupen fra Skui

Av Erik Unneberg |

Denne unge hunngaupen ble drept i trafikken ved Rustan i Skuidalen i september 2008. Den ble senere stoppet ut, og ble i 2009 plassert i et glassmonter i Kommunegården i Sandvika. Men historien slutter ikke der, for det viste seg seg at gaupen hadde to døtre. De ble funnet to uker etter at moren ble drept, og var da helt utsultede. De veide bare 2,5 kilo. De ble fanget inn og overflyttet til dyreparken i Kristiansand. Der trives de bra og har vokst seg store. Det ryktes at de med tiden vil få selskap av en hanngaupe der nede på Sørlandet. Men de er altså født i Oslomarka.

16 Nov 2009

Markadatabasens grunnlegger intervjues av TV2

Av Erik Unneberg

I forbindelse med at Steinar Kjærnsrød er kandidat til ”Årets frivillighetsperson”, ble han i dag intervjuet og filmet av TV2 oppe ved Øvresetertjern. Mer informasjon om prisen finner du på siden http://www.skiforeningen.no/om_skiforeningen/arkiv/aktuelt_arkiv/marka_aktuelt/markadatabasens_far_nominert_til_frivillighetsprisen.

11 Jul 2008

Kajakk

Av Olav Harlem |

Koster