Fint fugleliv

To hvitkinngjess har slått seg til på et skjær ved Hellviktangen på Nesoddens østsiden. I bakgrunnen sees bl.a. en ærfuglhann på vannet. Bakerst troner hovedstaden med åser og bebyggelse: Fra venstre Grefsenkollen, hvor vi også skimter den lange boligblokken i Grefsenkollveien. I forgrunnen ser vi Postgirobyggets oppussede og utvidede bygning, deretter Årvollåsen bak blokkene på Bjerke og Rødtvedt, før Sjømannsskolen mer i forgrunnen og tårnet på Røverkollen bak til høyre.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

14 Mai 2011

Hellviktangen

Av Nina Didriksen

På Nesoddens østside kan en vandre langs den blåmerkede kyststien. Tre-fire kilometer fra båtankomst på Nesoddtangen kommer en til idylliske Hellviktangen. Her er brygger og badehus, og café/galleri/selskapslokaler i det gamle huset fra 1790. Her ser vi over Bunnefjorden mot Oslo, og i det fjerne kulen i Østmarka.

14 Mai 2011

Tidlig vår ved Mosjøen

Av Torgeir Stenstad

Her nord på Krokskogen kan det ofte være meterdyp snø midt i mai. I dag var det kun en og annen snøflekk på skyggefulle steder, men osp og bjørk var ennå ikke helt grønne.

14 Mai 2011

Nye Østerdamseter

Av Torgeir Stenstad

Østerdamseter var den nordligste setra på Krokskogen. Det er gledelig å se at det reises "nye" hus på resirkulert tømmer. Disse kom opp i 2010 og gir er koselig inntrykk når vi sykler forbi.