Opp Nesgutua

Skal du sykle fra Røykenvik til Mæna, kan du selvsagt sykle på den asfalterte hovedveien. Men det fins et mer spennende alternativ. Noen hundre meter fra Røykenvik kan man svinge opp Nesgutua, og fortsette på traktorvei gjennom skogen. Det er frodig og fint her på fruktgården Sangnæs, og øverst i bakken står det skilt som viser vei inn til gårdsbutikken.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

04 Jul 2011

Flekkmarihånd

Av Odd Tore Saugerud |

En våt og forholdsvis varm sommer så langt har satt fart på plantelivet. Her der det en liten myr med god bestand av flekkmarihånd, og noen spredte multekart som ekstra bonus.

04 Jul 2011

Spesielt lys

Av Odd Tore Saugerud

Selv om det er midtsommers og tidlig ettermiddag hadde lyset i dag ganske tydelig rødstikk. Lufta var fuktig, og det var kanskje grunnen. I alle fall trivdes insektene, og det var til stadighet store vak i vannet.

04 Jul 2011

Et avkjølende bad

Av Odd Tore Saugerud |

Selv om solen stort sett har hatt ferie bak skyene i det siste, var vannet i Lille Åbortjern behagelig forfriskende ifølge min kone Atie, som nøt svømmeturen blant vannliljer. Etter min mening var det bare forfriskende. Etter at vi var på land igjen kom en huggorm svømmende i samme farvann.