ØX i sving for ny løype

Ny skiløype under arbeid fra Tømmerbråten i Enebakk og sydover. Her lager Foreningen ØX en bro til løypemaskinen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

23 Okt 2011

Lauvkleiva

Av Odd Tore Saugerud

Lauvkleiva er den midterste av de tre gamle ferdselsveiene opp på Kolsås fra vest. De andre er Åsbråtakleiva i nord (bilde nr. 12961), og Merradalen i syd (bilde nr. 12893). Alle er opparbeidet slik at de kan ha vært tømmerveier for vinterkjøring. Hensikten med den lille muren til høyre i bildet er ikke klar, om den da ikke var brukt som skytestilling i forbindelse med f.eks. elgjakt. Det er stor elgtrafikk i Lauvkleiva vinterstid.

23 Okt 2011

En navnløs putt langs stien til Tjuvenborgen

Av Odd Tore Saugerud

Der tråkket fra Gråmagan møter stien fra vest mot Tjuvenborgen ligger denne lille navnløse putten. Om våren og etter regn er den like stor som den mer kjente Kolsåsputten vest på Nordre Kolsås. Stupet til venstre leder inn i en trang dal med stup på begge sider og krattmyr i bunnen. Her har det ofte knaket av elg.

23 Okt 2011

Lønnene lyste opp en ellers helgrå dag

Av Odd Tore Saugerud

Fra Gråmagan til Tjuvenborgen gikk det før et ganske tydelig tråkk forbi Fantesteinen og over den aller østligste ryggen på Nordre Kolsås. Det er forsatt mulig å ta seg frem der, og da får du denne fine utsikten over Dælivann og videre ut Oslofjorden.