Vekslende føre i julen 2011

Som dette bildet viser, har føret på stier og skiløyper i lavere deler av Marka denne julen vært meget avvekslende. Litt høyere opp var det en blanding av snø, jordkline og vanndammer, men det blir for deprimerende i Mdb. Bildet er tatt på feltet med svaberg rett ved øvre klokketårn i skaret som er omtalt i teksten til bilde nr. 10304.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

29 Des 2011

Solnedgang fra Gjelleråsen

Av Odd Tore Saugerud |

Gjelleråsen er skogkledt, og utsikten er nokså begrenset. Men her, på en rygg nord for Svingele øverst i Kongedalen, er det i alle fall mulig å komme så høyt at man kan nyte solnedgangen. For tolv år siden var denne ryggen helt åpen.

29 Des 2011

Lukedammen

Av Odd Tore Saugerud

En ganske alminnelig liten skogsdam med bekk og myr ved skiløype og sti fra Gjelleråsen til Gullhaug. Liten, men likevel det eneste vannet på Gjelleråsen på turkartet 1:50 000. Navnet kommer av at den renner til gårdene Lukenga/Luke.

29 Des 2011

Trives med årets julevær: Vintersopp

Av Odd Tore Saugerud |

Snø og sopp er som oftest en umulig kombinasjon. Men denne soppen tåler frost, og kan fortsette å vokse når det blir varmegrader. Vintersopp er navnet, og hatten er spiselig. Den største her var ca. 4 cm i diameter, dvs. middels stor, og det blir derfor mye arbeid med å samle til et måltid.