Blir det noe fisk fra Ramstadsjøen?

De fleste vi møtte på kveldsturen var på ski, men like ved Huldreheim sto det en fisker og pilket. Vi spurte han om fiskelykken, og han hadde fått en fisk før vi passerte. For en tålmodighet å stå slik stille og fiske, selv foretekker jeg skiturer!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

17 Feb 2012

På post og huldrejakt en fredagskveld

Av Aina Grymyr

Det var fint å gå ver Ramstadsjøen en fredagskveld på vei til første skijegerpost 5 ved Huldreheim. På vannet var det fint å gå med varierte spor, og ingen overvann.

17 Feb 2012

Ramstadsjøen frister med fine spor

Av Aina Grymyr

En herlig fredagskveldstur etter jobb måtte vi ta en skitur, og valgte fra Marikollen opp til Ramstadsjøen gjennom Brudalen. Vi møtte en del andre på skitur eller treningstur, så dette er et populært område.

17 Feb 2012

Vinterkveld på Grefsenkollen restaurant

Av Ivar Gilså

Sportsstuen på toppen av Grefsenåsen ble bygget i 1926 av Ringnes Bryggeri, og gitt i gave til Oslo kommune under forutsetning av at bryggeriet skulle ha enerett på leveranser av øl til stedet. Grefsenkollen var en populær markastue i mange tiår, og hadde sin storhetstid på 60-tallet med store mengder av besøkende markabrukere: turgåere, langrennsløpere, skihoppere og ikke minst akere. I de senere tiår har aktiviteten vært lavere, noe som kan skyldes både at færre bruker akebakken, og at det ikke går preparerte skiløyper direkte forbi her oppe på toppen. Siden 2008 har imidlertid stedet fått sin renessanse, med nye eiere og nennsom oppussing av lokalene. Nå tilbys kafévarer og lunsjretter tirsdag til søndag, mens stedet på kveldstid tirsdag til lørdag huser en av Oslos absolutt beste restauranter.