Å gå ut og spise

Det kan være lett: Putt middag og ved i sekken og gå til nærmeste tjern. Bildet ble tatt ved Båntjern en liten time etter at fotografen gikk hjemmefra, og maten smakte utmerket.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

08 Apr 2012

En fristende steinsøyle

Av Odd Tore Saugerud

Langs stupene står det fortsatt noen frittstående steinsøyler som ikke har mistet fotfestet og styrtet i avgrunnen enda. Tydeligvis fristende mål for klatrerne, siden det er bra med fester for sikringstau langs sidene og på toppen. Denne er bare tilgjengelig for de som tar sjansen på å klatre ned tauet i kløfta i forgrunnen. Ved neste besøk her håper vi å finne noen som tar slike sjanser.

08 Apr 2012

En snarvei til etasjen under

Av Odd Tore Saugerud

Enkelte av kløftene ved Hauktjern, slik som denne, er brede nok til at en slank person kan sno seg opp og ned gjennom dem. En ikke tilrettelagt og mer krevende utgave av Himmelsleiter i Sächsische Schweiz. De velvoksne trærne i etasjen under viser at det er stor høydeforskjell. Fra bunnen er det flere steile vegger og en steinsøyle som kan bestiges, eller man kan fortsette ned neste stuprekke til Hauktjern.

31 Mar 2012

Før moltemyr, nå flytetorver

Av Odd Tore Saugerud

Det som nå er Sørlivika, var før Nøklevann ble demmet opp, en fin moltemyr. Etter oppdemmingen i 1923 til drikkevannsreservoar, ble den i stedet en samling flytetorver, og det ble bygd steinmurer mot resten av Nøklevann for å hindre at torvene drev ut i hovedvannet.