Bomansvik brygge

Kyststien på Nesodden går forbi Bomansvik brygge. Denne brygga er bygd av kommunen, men allerede i 1913 var det damskipsbrygge her. Den var det Georg Boman som bygde. Boman kjøpte Loftu gård i 1912 og startet utparsellering til byfolk. Da måtte stedet også gjøres mer tilgjengelig. Brygga lå nord for den som vi ser på bildet. Bildet er tatt fra Grøstadstranda.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

05 Jul 2012

Bomansvik

Av Eivind Molde

En sykkeltur langs Kyststien på Nesodden byr på varierte naturopplevelser. Denne utsikten nordover Bunnefjorden åpenbarer seg når man ankommer Bomansvik fra sør. Her i denne bukta drev Johannes Sørensen båtbyggeri fram til 1970-tallet.

05 Jul 2012

På kyststi i skogen

Av Eivind Molde |

Kyststien på Nesoddens østside er godt merket, både med blåmaling og skilt. Noen steder kommer man helt ned i fjæra eller ut på en brygge, andre steder sykler man på grusvei - eller som her, mellom Blylaget og Bomansvik, inne i skogen.

05 Jul 2012

Her starter Kyststien

Av Eivind Molde |

Kyststien på Nesodden er 12 kilometer lang, og går langs Bunnefjorden fra Blylaget (der dette bildet er tatt) til Nesoddtangen. Den er svært variert, med stier, grusveier og litt asfaltert vei. Underveis passerer man en rekke flotte badeplasser og brygger. Stien er godt skiltet/merket, og det er satt opp tavler med kart og lokalhistorisk informasjon. Her ved Blylaget er det romslig parkeringsplass.