Badehusene i Bomansvik

Disse badehusene ligger like ved den gamle damskipsbrygga i Bomansvik. Georg Boman bygde brygge og venteværelse i 1913, året etter at han hadde kjøpt en gård her og startet utparsellering til byfolk. I 1913 stod de første bolighusene ferdige, og noen år senere ble Strandveien bygd. Flere satte da opp badehus langs veien. Veien går like bak badehusene, og er nå en del av Kyststien på Nesodden. Senere er det bygd mange hytter her i området.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

05 Jul 2012

Bomansvik brygge

Av Eivind Molde

Kyststien på Nesodden går forbi Bomansvik brygge. Denne brygga er bygd av kommunen, men allerede i 1913 var det damskipsbrygge her. Den var det Georg Boman som bygde. Boman kjøpte Loftu gård i 1912 og startet utparsellering til byfolk. Da måtte stedet også gjøres mer tilgjengelig. Brygga lå nord for den som vi ser på bildet. Bildet er tatt fra Grøstadstranda.

05 Jul 2012

Bomansvik

Av Eivind Molde

En sykkeltur langs Kyststien på Nesodden byr på varierte naturopplevelser. Denne utsikten nordover Bunnefjorden åpenbarer seg når man ankommer Bomansvik fra sør. Her i denne bukta drev Johannes Sørensen båtbyggeri fram til 1970-tallet.

05 Jul 2012

På kyststi i skogen

Av Eivind Molde |

Kyststien på Nesoddens østside er godt merket, både med blåmaling og skilt. Noen steder kommer man helt ned i fjæra eller ut på en brygge, andre steder sykler man på grusvei - eller som her, mellom Blylaget og Bomansvik, inne i skogen.