Vingede skarer over Nordre Tretjern

En stille, fuktig og varm ettermiddag og en stillesittende fotograf er midt i blinken for horden av klegg og stikkefluer som trives så godt i myrlendt terreng. Vanligvis kloner jeg vekk slike fra bildene, men her ble det så mange at det ble fristende å bevare dem som et minne fra en av de sjeldne, varme dagene den våte sommeren 2012.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

26 Jul 2012

Nordre Tretjern

Av Odd Tore Saugerud

Dette er det nordre og tredje av Tretjerna syd for Drettjern, og det av Tretjerna som har størst vannareal. I alle tjernene var det fiskevak. Fiskene så ut til å være av heller beskjeden størrelse, men i god form til å hoppe høyt. Kjentmannsposten i perioden 1994-96 lå på kollen midt mellom tjernene. Det var ingen spor etter denne nå.

26 Jul 2012

Østre Tretjern

Av Odd Tore Saugerud

Dette er det østre av Tretjerna syd for Drettjern. Det ligger rett vest for den stupbratte Høgmyrkollen som rager 315 moh.

26 Jul 2012

Vestre Tretjern

Av Odd Tore Saugerud

Tretjerna syd for Drettjern var kjentmannspost 1994-96, og er ett av tre steder i Østmarka som heter Tretjerna. Helt til ut på 1950-tallet lå det en «brakkeby» for tømmerhoggere her, men vi fant ingen spor etter denne.