Glåmene: kjentmannspost 1990-92

Håndboken for perioden 1990-92 sier at kjentmannsposten Glåmene ligger ved stiskillet vest for Appelsinhaugen. Men som nevnt i teksten til bilde nr. 17000 var stibildet før 1994 forskjellig fra i dag. Ved hjelp av et gammelt turkart og et O-kart M 1:15 000 fant vi at da gikk stien i retning øst/vest der som dagens blåsti går, mens stien i retning nord/syd krysset dagens blåsti 230 meter lenger mot vest. På bildet, som er tatt fra dagens blåsti øst/vest, er det «gamle» stikrysset helt i høyre kant av bildet, og stien i retning nord/syd følger høyre kant av myra mot nord. Av denne stien var det knapt et usammenhengende tråkk igjen, og det var heller ingen spor etter veivisere. Marka forandrer seg mye i løpet av 22 år.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

03 Aug 2012

Smart sykkelløsning

Av Thore Knudsen |

For små barn er denne tandemløsningen en fin overgang fra å sitte i sykkelvogn til å sykle helt alene. Det finnes også en løsning der barnesykkelen festes uten forhjul bak på voksensykkelen. Fordelen med festanordningen som vist på bildet, er at barnesykkelen lett kan tas av og settes på, slik at barnet selv kan sykle på strekninger der dette egner seg, og så henge bak på voksensykkelen når kreftene tar slutt eller at veg- eller trafikkforhold er for farlige. Bildet er tatt like ved Haugbrua.

02 Aug 2012

Myrparti ved Vambutjerna

Av Torgeir Stenstad

Et av de flotteste partiene i Marka både sommer og vinter. Men gråvær og regn kunne vandreren vært foruten.

02 Aug 2012

Gråvær ved Ugla

Av Torgeir Stenstad

Det er regnvær, og ingen andre er ute denne hverdagen tidlig i august. Oppe i åsen ligger Ugla seter, der det ifølge Reidar Holtvedts bøker ikke var fritt for spøkeri...