Det er servert på Dalen

Det var mange sauer ute på beite ved Dalen i dag, faktisk så mange at det var lett å bli søvnig av å telle dem! Dalen, som ligger rett syd for Skreikampen, er et fint utgangspunkt for turer både sommer og vinter. Et vinterbilde tatt fra samme sted, finner du som bilde nr. 19007 i Markadatabasen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

25 Sep 2012

Siste post besøkt

Av Nina Didriksen |

Etter noen travle uker kom jeg til siste post i årets kjentmannshefte. Dette er Barlindåsen, høyeste punkt i Østmarka, og det er en mørk og fuktig tirsdag kveld i slutten av september. Takk til kjentmannskomiteen for mange fine turmål!

27 Sep 2012

Butterudbonn i Vestmarka: Hvor er kølabonnen?

Av Odd Tore Saugerud

Butterudbonn var rimeligvis navnet på en kølabonn, og ifølge «Vestmarka – Seterliv og kølabrenning» var det også en slik her. Orienteringskartet gir ingen hint om hvor den lå, og den posisjonen som er antydet i boka er ødelagt av driftsvei og steinuttak.

27 Sep 2012

Butterudbonn i Vestmarka: Latinersteinen

Av Odd Tore Saugerud

Butterudbonn mellom Gampen og Payåsen er mest kjent for Latinersteinen. Her er den i nyrenovert stand med litt av omgivelsene mot øst. Om man ser godt etter er det fortsatt spor av den gamle blåmalte inskripsjonen. Kjentmannspost 1994-96, 2006-08 og 2012-14. Bilde nr. 17380 viser Latinersteinen slik den var før renoveringen.