Sognsvann: eldrebølgen kommer

FNs internasjonale eldredag var 1. oktober, og til Sognsvann kom mer enn 500 eldre som foretrakk tur i Marka i regi av DNT fremfor stivpyntet innendørsaktivitet. Her er det oppvarming med en meget engasjert May-Liss Hansen som leder.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

01 Okt 2012

Spennende villmark i Nesoddens indre

Av Kjersti von Krogh

Terrenget i Nesoddmarka har mye til felles med Sørmarka, det ligger bare et par hundre meter over havet, men er et vilt og krevende turterreng med dype kløfter og skar, men også med merkete turløyper for både sommer- og vinterbruk. Nesodden På Langs er et populært arrangement både på ski, sykkel og løp, og høstens arrangement var allerede merket over Gaupefjell med start på Myklerud og innkomst i nord på Berger.

30 Sep 2012

Lille Snellingen: Det mørkner, og regnet kommer

Av Odd Tore Saugerud

Det ble en lang dag i Marka takket være dårlig turkart. Her forlater vi Lille Snellingen akkurat idet det starter å renge. Tilbaketuren til Brovoll ble ganske mørk, og etter hvert også heller våt.

30 Sep 2012

Snellingsmølla: utløpet av Store Snellingen

Av Odd Tore Saugerud |

Utløpet fra Store Snellingen er en ganske grunn «rumpe». I enden av denne lå en ganske lav atthaldsdemning som likevel nok kunne demme opp en anselig vannmengde i det flate landskapet rundt vannet. Det er bare små og tilgrodde rester etter denne demningen.