Øvre Blanksjø: en fredelig og idyllisk plett

Ja, så sier kjentmannshåndboka 1994-96. Bildet viser forhåpentligvis at slik er det fortsatt. Å tilordne stedet til Ankerveien som markadatabasested, er gjerne å trekke strikken vel langt, og avstanden til veien mellom Sognsvann og Ullevålseter er omtrent den samme. I begge tilfelle er det nokså bratt og kronglete å gå øst-vest eller omvendt.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

01 Okt 2012

Sognsvann: løypene studeres under kyndig veiledning

Av Odd Tore Saugerud

Selv om løypene til DNTs markatur var merket, var det greit med litt veiledning på kartet av godt voksne o-løpere. Men med så mange eldre sprekinger kunne kanskje kjentmannsmerket vært en passende utfordring for noen av dem?

01 Okt 2012

Sognsvann: kø ved start

Av Odd Tore Saugerud

Med fire mulige løypevalg blir det lett litt opphopning ved start, slik at den enkelte kan finne riktig utfordringsnivå i forhold til egne ambisjoner. Her teller ikke tid og grensesprengende prestasjoner, målet er en god og sunn opplevelse i Marka. Kanskje hadde flere kommet seg ut om det var mer fokus på dette enn dagens trend mot stadig større utfordringer?

01 Okt 2012

Sognsvann: eldrebølgen kommer

Av Odd Tore Saugerud

FNs internasjonale eldredag var 1. oktober, og til Sognsvann kom mer enn 500 eldre som foretrakk tur i Marka i regi av DNT fremfor stivpyntet innendørsaktivitet. Her er det oppvarming med en meget engasjert May-Liss Hansen som leder.