Øvre Blanksjø: den falne tørrfurua

I det riktige lyset blir det noe trolsk over den falne tørrfurua, som synes å vandre ut i vannet på tallrike stylteføtter. Vi har en tradisjon med en årlig tur hit etter at den første snøen har kommet, men før det er skiføre for andre enn de største entusiastene. Furua har vært der så lenge vi kan huske, men om den var der da dette var kjentmannspost 1994-96, vet vi ikke.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

01 Okt 2012

Øvre Blanksjø: en fredelig og idyllisk plett

Av Odd Tore Saugerud |

Ja, så sier kjentmannshåndboka 1994-96. Bildet viser forhåpentligvis at slik er det fortsatt. Å tilordne stedet til Ankerveien som markadatabasested, er gjerne å trekke strikken vel langt, og avstanden til veien mellom Sognsvann og Ullevålseter er omtrent den samme. I begge tilfelle er det nokså bratt og kronglete å gå øst-vest eller omvendt.

01 Okt 2012

Sognsvann: løypene studeres under kyndig veiledning

Av Odd Tore Saugerud

Selv om løypene til DNTs markatur var merket, var det greit med litt veiledning på kartet av godt voksne o-løpere. Men med så mange eldre sprekinger kunne kanskje kjentmannsmerket vært en passende utfordring for noen av dem?

01 Okt 2012

Sognsvann: kø ved start

Av Odd Tore Saugerud

Med fire mulige løypevalg blir det lett litt opphopning ved start, slik at den enkelte kan finne riktig utfordringsnivå i forhold til egne ambisjoner. Her teller ikke tid og grensesprengende prestasjoner, målet er en god og sunn opplevelse i Marka. Kanskje hadde flere kommet seg ut om det var mer fokus på dette enn dagens trend mot stadig større utfordringer?