Godbekkdalen: grønn og bratt østli

I Godbekkdalen rett øst for veien mellom Sognsvann og Ullevålseter kan du oppleve en smak av villmark. Her er det ikke mange stier, og heller ikke mye folk, kanskje bortsett fra når det er orienteringsløp i området nord for Sognsvann. Bildet viser østlia med Godbekken langt der nede.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

01 Okt 2012

Øvre Blanksjø: den falne tørrfurua

Av Odd Tore Saugerud |

I det riktige lyset blir det noe trolsk over den falne tørrfurua, som synes å vandre ut i vannet på tallrike stylteføtter. Vi har en tradisjon med en årlig tur hit etter at den første snøen har kommet, men før det er skiføre for andre enn de største entusiastene. Furua har vært der så lenge vi kan huske, men om den var der da dette var kjentmannspost 1994-96, vet vi ikke.

01 Okt 2012

Øvre Blanksjø: en fredelig og idyllisk plett

Av Odd Tore Saugerud |

Ja, så sier kjentmannshåndboka 1994-96. Bildet viser forhåpentligvis at slik er det fortsatt. Å tilordne stedet til Ankerveien som markadatabasested, er gjerne å trekke strikken vel langt, og avstanden til veien mellom Sognsvann og Ullevålseter er omtrent den samme. I begge tilfelle er det nokså bratt og kronglete å gå øst-vest eller omvendt.

01 Okt 2012

Sognsvann: løypene studeres under kyndig veiledning

Av Odd Tore Saugerud

Selv om løypene til DNTs markatur var merket, var det greit med litt veiledning på kartet av godt voksne o-løpere. Men med så mange eldre sprekinger kunne kanskje kjentmannsmerket vært en passende utfordring for noen av dem?