Godbekkdalen: den store steinen

Det er bra med steinurer i Godbekkdalen, men få virkelig store steiner. Denne, som ligger om lag 500 meter nedstrøms fra tjernet, er den mest synlige. Dette er også et av de få steder hvor en sti krysser dalen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

01 Okt 2012

Godbekkdalen: skyggefull og grønn

Av Odd Tore Saugerud

Det er ganske kronglete å følge Godbekken gjennom dalen, bratte sider med skrenter og stup, steinet bunn og tallrike vindfall. Det er ikke urimelig at stiene holder god avstand til bekken. Stillheten og naturen gjorde at jeg ventet å se elg, men jeg måtte nøye meg med horder av hjortelusflue.

01 Okt 2012

Godbekkdalen: lite tjern eller kulp?

Av Odd Tore Saugerud |

En hver dal med respekt for seg selv, må ha sitt eget vann. Dette lille tjernet, eller kulpen som kjentmannshåndboka 1992-94 sier, er det største i Godbekkdalen. Etter nattens regn var både bekk og tjern store, og vannet sto inn over myrene i begge ender av tjernet. Kjentmannspost 1992-94.

01 Okt 2012

Godbekkdalen: grønn og bratt østli

Av Odd Tore Saugerud |

I Godbekkdalen rett øst for veien mellom Sognsvann og Ullevålseter kan du oppleve en smak av villmark. Her er det ikke mange stier, og heller ikke mye folk, kanskje bortsett fra når det er orienteringsløp i området nord for Sognsvann. Bildet viser østlia med Godbekken langt der nede.