Stien til Godbekkdalen: grønn stillhet

Bare et lite stykke fra sydenden av store Åklungen og den sterkt trafikkerte veien til Ullevålseter, og likevel så forskjellig: tykt moseteppe på skogbunnen, falne trær, en hakkespett eller to, skrikende ravn, men ingen andre mennesker enn oss to. Og slik fortsatte det helt til krysset med stien/skiløypa fra Nedre Blanksjø.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

21 Okt 2012

Store Åklungen: flytetorv og et lite snerr fra syd

Av Odd Tore Saugerud

Også Store Åklungen lå etter hvert ganske blank og stille med bare et lite vindsnerr i nordenden. Men på veien til Ullevålseter til høyre (øst) for vannet var det stor helgetrafikk av joggere, syklister og vanlige turgjengere.

21 Okt 2012

Lille Åklungen: en blank høstidyll

Av Odd Tore Saugerud

Selv om det ble en grå og nokså mørk høstdag, var det fortsatt noen fargeflekker igjen. Strøm og skum fra bekken i nordenden viser at det har vært bra med nedbør i det siste, men vindstille og det falne treet på tvers sørget for at resten av vannet lå blankt.

21 Okt 2012

Lille Åklungen: en gammel gruve

Av Odd Tore Saugerud

På vestsiden av lille Åklungen, ganske nær demningen, er det en mørk flekk i fjellet. En tur bort dit viste at det er en delvis gjenfylt gruvegang. Når det var drift her, og hva som ble utvunnet, er ikke kjent for oss.