Nessetra: farvel til setra for denne gang

Selv om det var spor etter flere biler som hadde snudd der veien slutter rett ved setra, var det ingen fotspor etter mennesker før fotografen kom. Her et siste blikk tilbake mot setra, med all den gamle bebyggelsen som var synlig. Legg merke til hvordan det nærmeste huset er forsøkt stabilisert med galvaniserte stålplater. Dette må ha virket bra, for slik var det også i 1996. På grunn av kulde og mørke ble det et kortvarig besøk denne gangen, men her er det grunn til å undersøke nærmere en sommerdag.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

04 Des 2012

Nessetra: en meget kald aften

Av Odd Tore Saugerud

Flatehogst gir bra utsikt, men også fritt leide for vinden. Her var det minst –15 °C og såpass frisk nordasno at den lette snøen føyket. Det tok ikke lang tid før fotografen nærmest bunnfrøs her, håper at bildet formidler noe av den isende kulden.

04 Des 2012

Nessetra: et gammelt uthus

Av Odd Tore Saugerud

Det bakerste av husene på bilde nr. 18013 er et uthus, kanskje en stall. Solid tømret og med forholdsvis nytt bølgeblikktak har det tålt årene ganske bra.

04 Des 2012

Nessetra: åtte rimfrosne vinduer og ett mørkt hull

Av Odd Tore Saugerud

Det midterste av husene på bilde nr. 18013 er nok våningshuset. Her har råten herjet stygt med vindusrammene, og ett vindu har falt ut. Det mørke hullet med en hvit, flagrende gardin virket nokså deprimerende på meg, en slags begynnelsen på slutten. Innsyn gjennom hullet viste at her var det meget spartansk, men ingen skader på inventaret foreløpig.