Bompassering på vei til Nordåsen

For å komme til Nordåsen og Grustaket, er det bomveg den siste biten. Enkeltpassering koster 40 kroner i 2013. Du kan bestille elektronisk billett via SMS allerede før du drar på tur, og mottar da bekreftelse og betalingsinformasjon.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

12 Feb 2013

Johnsenes Hvile nord for Søndre Langvann

Av Kjersti von Krogh

I enden av skogsbilveien fra Nittedal står denne brakken, som i sin tid ble satt opp av Jan Johnsen fra Øvre Gaustad i Nittedal. Senere er brakken blitt brukt av flere generasjoner Johnsen ved skogsdrift og jakt, og har derfor fått navnet Johnsenes Hvile. Her går det løyper forbi mot Sørskogen og Sinober, og barn på skitur vil gjerne ha en liten pause ved "Hvilen".

12 Feb 2013

Kast i kast fra Griseputtløypa mot Revlitjern

Av Kjersti von Krogh

Denne naturløypa starter rolig og vakkert inn i eventyrskogen, men etter ca. 100 meter går det styggbratt og staupete ned mot Revlitjern gjennom gammel og relativt uberørt skog. Dype fotspor i skiløypa forteller at noen har valgt å gå ned med skiene i hånden!

09 Feb 2013

Gråbakkvangen

Av Christine Meklenborg Nilsen

Mellom Smievegen og Storbråten går løypa gjennom svarte skauen. Det er smalt og snøfattig, og terrenget står i kontrast til de vide furumoene noen kilometer lenger sør. Plutselig åpner det seg ei glenne i skogen, og der ligger den fraflyttede plassen Gråbakkvangen.