Utsikt ved Åstad

Boligutbyggingen ved Åstad gård på Billingstad fortsetter, og med den åpner det seg bokstavelig talt nye perspektiver. Fra krysningen av Skustadgaten har man faktisk utsikt helt over til Nesoddlandet. Den gode snevinteren har gjort det mulig å kjøre stor maskin helt ned til Billingstad, og på jordene mellom Billingstad skole og Åstad gård er det kjørt noen ekstra store, fine sløyfer til glede for store og små i lokalbefolkningen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

14 Feb 2013

I dumpen ved Stokkerelven

Av Ivar Gilså

Dumpen ved Stokkerelven har vært en problematisk og litt skummel del av løypen fra Vestmarksetra og ned til bebyggelsen på Billingstad. Hugging av trær de siste årene og en bedre klopp/bro over elven gjør at turen nedover nå er en hyggelig opplevelse. Øverst i bildet kan man skimte den store låven på Stokker gård.

14 Feb 2013

Over Stokkerbråten

Av Ivar Gilså

På vei fra Vestmarksetra og ned til Billingstad passerer løypen over gårdsplassen på Stokkerbråten. Stokkerbråten var opprinnelig en husmannsplass under Stokker gård, første gang registrert i 1825. Nå er området preget av noen bolighus, samt noe anlegg for produksjon og salg av fyringsved.

14 Feb 2013

Ned Gupuveien

Av Ivar Gilså

Den gamle nedfarten fra Gupu via Askersetra og ned til Vestmarksetra/Franskleiv går på det som kalles Gupuveien. Helt til inn på 2000-tallet var dette en av hovedløypene i området, men nå er traseer lagt om, og denne gamle traseen kjøres opp med scooter eller ATV innimellom. I dag har det imidlertid vært brukt grovere utstyr, for én gangs skyld.