Skilek ved løypen

Vårlige forhold i Marka gir mulighet og lyst for lek langs løypen. Her ved Semsmåsan i Vestmarka hadde en gjeng laget seg en liten hoppbakke for de små, mens de voksne kunne nyte solen i den reneste påskestemning.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

03 Mar 2013

Sju strøkne spor

Av Eivind Molde

De hadde sju spor å boltre seg på i starten, deltagerne i Nesodden på langs i dag. Etter hvert ble det to, men det var også kjørt opp ekstra spor noen steder i anledning rennet. Nesodden IF var som vanlig arrangør. Vi ser ut over Gjøfjellsmåsan, et populært turmål innenfor Myklerud. Her kan man f.eks. ake - og slikke sol.

03 Mar 2013

På rekke og rad over Store Sandungen

Av Ivar Gilså

Med mye bøss i skogsløypene etter de siste dagers vind, var det nok fristende for mange å ta turen over isen denne søndagen - og få rent og fint spor. Bildet er tatt ved løypekrysset der løypen rundt Store Sandungen møter løypen fra Myggheim og Stormyra. Odden som sporet svinger seg rundt, heter Snarodden. Ser man nøye etter, kan man skimte flere grupper som raster i «vannkanten», sydvendt og flott. Helt til venstre i bildet sees toppen av demningen mot Engerfløyta. Det har vært demning her siden 1600-tallet, men dagens demning ble bygget i 1955 da Store Sandungen skulle bli Askers hoveddrikkevannskilde. Fra 1985 har Asker tatt alt sitt drikkevann fra Holsfjorden, og i 2007 ble Store Sandungen også nedlagt som reservekilde.

03 Mar 2013

Inn fra Myklerud

Av Eivind Molde

Det er bare å legge i vei - sola skinner, og løypene er kjempefine her fra Myklerud. Litt innenfor Myklerudbanen (som vi ser her) startet i dag rennet Nesodden på langs, med Berger som mål.