Nykjørte aprilspor

20. april, sol og nykjørte skispor. Den nest siste helga i april 2013 byr på flottte forhold i Skrukkelia for den som vil ta seg en vårtur på ski.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

18 Apr 2013

Vekslende føre

Av Odd Tore Saugerud

Løypa på skogsveien langs østsiden av Lomma er kjent for å være snøsikker og utholdende om våren. Her er forholdene der løypa over jordene fra By kommer inn på skogsveien. Mye bart, og resten is både på vei og i løype. Videre innover er det mest bløt og våt snø med partier med is og vann innimellom. Fortsatt brukbare forhold for de som liker å bevege seg med ski på bena.

18 Apr 2013

Isgang i Lomma

Av Odd Tore Saugerud

Ved demningen ved Guribysaga stanser isen opp, og det kan bli ganske store oppstuvede isformasjoner. Årets oppstuvning var heller beskjeden, men tidligere har vi sett nærmest sammenhengende skruis i det flate området av elva helt opp mot Trangfoss.

18 Apr 2013

Isdam i Lomma

Av Odd Tore Saugerud

En vårtur langs Lomma ved førefall var alltid spennende på grunn av flom med isgang og isdammer i elva. I år var flommen ganske svak, og mye av isen lå fortsatt på elvebunnen under vannet. Denne isdammen rett nedenfor Trangfoss var over 1 meter høy og den største som var synlig fra løypa i år.