Seniortur 20. august 2013: utsyn nordover fra Kuodden

Høstens første seniortur gikk langs Kyststien og litt utenom den på Konglungen. Her er det fritt utsyn nordover fra Kuodden (Konglungen) i strålende solskinn.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

20 Aug 2013

Seniortur 20. august 2013: frodig og kronglete

Av Per Sørhaug |

Kyststien går ikke bare i strandkanten. Det kan være både frodig og kronglete på sine steder. Her ved Konglungen.

03 Sep 2013

Vestre Otertjern: flytetorver i og langs vannet

Av Odd Tore Saugerud

På nært hold blir forholdene langs breddene tydelige: smal og våt myr og kratt langs vestbredden (i bakgrunnen), flytetorver med gras og mose ellers. I løpet av den tiden det tok å ta dette bildet, forandret standplass seg fra fuktig til vann opp til anklene. Men slike flytetorver er da ganske dekorative å se på nå når høstfargene begynner å komme?

03 Sep 2013

Vestre Otertjern: et tjern omgitt av myr og flytetorver

Av Odd Tore Saugerud

Bildet viser Vestre Otertjern sett fra nordvestenden. Tjernet er omgitt av brede myrstrekninger overalt, unntatt langs vestbredden. Her er myra smal med upasserbare bløthull, og krattet langs kanten er tett og vanskelig å passere. Det er ikke å anbefale å gå langs vannet på denne siden. Rundt vannet ellers er det myr og flytetorver, vått, men ikke vanskelig å passere om man hele tiden planlegger noen skritt fremover. Litt til venstre for midten av bildet er myrtarmen til Østre Otertjern, hvor skiløypa krysser. Der ligger det stokker, men før det er det tuemyr som bekkesiget renner gjennom.