Horndalskulpen

Horndalskulpen ligger langs scooterløypa Hammeren – Fagervann der løypa et øyeblikk flater ut etter utforkjøringen fra Båhusmyr. Igjen et gjengroingsvann, men dette bør ha mange år foran seg før det blir til gørrmyr.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

13 Sep 2013

Båhushøgda 451 moh.

Av Odd Tore Saugerud

Syd for Fagervann ligger Båhusmyr, og vest for denne en snau rygg som på eldre kart og nye turkart i stor målestokk kalles Båhushøgda. Her er varde og fin utsikt mot Oslogryta, og en umerket, men tydelig sti som etter hvert krysser scooterløypa Hammeren - Fagervann. Høyden 463 moh. sydøst for Fagervann heter Lyberga.

13 Sep 2013

Fagervann: en av de to hyttene som overlevde

Av Odd Tore Saugerud

I sydenden av Fagervann står det fortsatt to hytter som overlevde rivingsbølgen i forbindelse med Maridalsvannet som drikkevann. Dette er den sydligste, med fin mur og grønn voll mot vannet. Den ser ut til å ha vært under oppussing, men det virker som om prosessen har stoppet opp.

13 Sep 2013

Fagervann i kveldssol

Av Odd Tore Saugerud

Fagervann bærer navnet sitt med rette. Her sett fra sydenden i kveldssol. Ikke rart at det har vært kjentmannsposter her både i det gamle og det nye opplegget, men da i nordenden, sist 1994-96.