På toppen av Oldtidsveien

Oldtidsveien går på strekningen Lahaugmoen - Stovner over Gjelleråsen. Det høyeste punktet på denne traseen er markert med dette skiltet. Gjelleråsens høyeste punkt er for øvrig 324 moh., men det ligger et par hundre meter mot nordvest.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

14 Sep 2013

Historisk klokke

Av Erik Unneberg |

Oldtidsveien over Gjelleråsen går gjennom et trangt skar, Kongedalen. Her er veien så trang at den var "enveiskjørt". Det var nemlig vanskelig for to hester å passere hverandre. Øverst og nederst i dalen var det derfor satt opp klokker, slik at den som ringte først, hadde forkjørsrett.

15 Sep 2013

Utsyn mot høstlige Abrahamshaugen

Av Nina Didriksen

Vest for Tverrsjøen ligger Abrahamshaugen. I lia sørøst for toppunket (642 moh.) kan vi fremdeles se restene av plassen Korsgranbråtan (se www.skiforeningen.no/marka/showpoi.cgi?id=123). Der bodde Abraham Larsen Korsgranbråtan og kona Helleborg Bentsdatter på midten av 1800-tallet. Her var det en kjentmannspost for ca. ti år siden. Et av dagens turmål var geocachen på toppen. Vind, tåke og regn preget en heller mennesketom nordre del av Marka i dag.

14 Sep 2013

Grønt i Kongedalen

Av Erik Unneberg

Oldtidsveien mellom Stovner og Lahaugmoen går blant annet gjennom Kongedalen, et skar sørvest for toppunktet i Gjelleråsmarka. På hver side av den noe ulendte stien er det grønnfargen som dominerer.