Utsyn fra det vestligste utspring av Maridalsalpene

Øyungskollen (430 moh.) er nok den toppen i Maridalsalpene som flest har sett opp på og færrest ned fra! Langturer på ski gjennom Nordmarka ender gjerne via Kikut og ned til Skar i Maridalen, og på vår vei over Øyungen ser vi den ruvende åsen vest i Maridalsalpene. Fin høsttur oppover fra Skar til fots gjennom gammelskog, kløfter og skar belønnes med vid utsikt over Øyungen mot Kobberhaugene og Tryvannstårnet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

21 Sep 2013

Linderudseterhøgdenes panoramautsikt

Av Erik Unneberg

Sør på Linderudseterhøgdene kan man finne utsiktspunkter mot byen. Dette bildet er tatt ved Storhaug, ca. 350 moh.

24 Sep 2013

Lyberga: utsikt mot Maridalsvannet

Av Odd Tore Saugerud

Selv om det er ganske mye berg i dagen på toppartiet av Lyberga, er utsikten heller beskjeden. Her, litt syd for toppunktet, er den best utsikten mot Maridalsvannet. Midt i bildet sees Linnerudkollen med hoppbakkene, og noe mer mot høyre ligger Grefsenkollen og bebyggelsen vest for denne, der Grefsen Terrassehus dominerer. Det er faktisk bedre utsikter mye lavere langs stien mot Hønefoten, men også disse er i ferd med å vokse igjen.

24 Sep 2013

Lyberga: spor av et mer værhardt klima

Av Odd Tore Saugerud

Som bilde nr. 20232 viser, er toppartiet av Lyberga ganske flatt med lyng og furuskog iblandet ganske mye berg i dagen. Furuene er merket av at det er mer værhardt her enn litt lenger ned fra toppen, hvor granskogen dominerer. På Lyberga var det kjentmannspost i urtiden (1968), men den fant vi ikke spor etter denne gangen.