Øyungen fylles opp igjen

Demningen syd i Øyungen ble bygget i 1916, og har det siste halvåret vært gjennom rehabilitering og vedlikehold, og vannet har vært kraftig nedtappet. Nå nærmer det seg avslutning på arbeidet, og vannet fylles sakte men sikkert opp igjen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

27 Sep 2013

Utsyn fra det vestligste utspring av Maridalsalpene

Av Kjersti von Krogh

Øyungskollen (430 moh.) er nok den toppen i Maridalsalpene som flest har sett opp på og færrest ned fra! Langturer på ski gjennom Nordmarka ender gjerne via Kikut og ned til Skar i Maridalen, og på vår vei over Øyungen ser vi den ruvende åsen vest i Maridalsalpene. Fin høsttur oppover fra Skar til fots gjennom gammelskog, kløfter og skar belønnes med vid utsikt over Øyungen mot Kobberhaugene og Tryvannstårnet.

21 Sep 2013

Linderudseterhøgdenes panoramautsikt

Av Erik Unneberg

Sør på Linderudseterhøgdene kan man finne utsiktspunkter mot byen. Dette bildet er tatt ved Storhaug, ca. 350 moh.

24 Sep 2013

Lyberga: utsikt mot Maridalsvannet

Av Odd Tore Saugerud

Selv om det er ganske mye berg i dagen på toppartiet av Lyberga, er utsikten heller beskjeden. Her, litt syd for toppunktet, er den best utsikten mot Maridalsvannet. Midt i bildet sees Linnerudkollen med hoppbakkene, og noe mer mot høyre ligger Grefsenkollen og bebyggelsen vest for denne, der Grefsen Terrassehus dominerer. Det er faktisk bedre utsikter mye lavere langs stien mot Hønefoten, men også disse er i ferd med å vokse igjen.