Fra humusholdig is til hvit nysnø

Fra toppen av overløpet får man et godt inntrykk av hvor spruten fra dette dominerer: først en sone med direkte sprut og ren is, så en med vanntåke og rikelig med humus, og deretter det gradvis overgang til ren nysnø. I terrenget her oppe gikk nysnøen til midt på leggen. Småvanna var helt isdekket med et bra nysnølag nå, men det var ingen spor etter noen som hadde våget seg utpå, og det ble det heller ikke etter mitt besøk.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

21 Jan 2014

Fortsatt stor vintervannføring?

Av Odd Tore Saugerud

Denne dagen rant det fortsatt like friskt i overløpet på Småvannsdemningen som på bilde nr. 20742 fra 30.11.2013, men landskapet ved demningen var forvandlet av nysnøen og kulda. Sprut fra overfallet hadde bygget seg opp ensidig på trærne nedenfor, og fargen på isen etterlot ingen tvil om at dette er humusholdig myrvann.

21 Jan 2014

Ikke helt klart for bruk av Griseputt-løypa ennu

Av Kjersti von Krogh

Løypa fra Vennervann forbi Griseputten mot Solemskogen er utfordrende nok selv med mye snø, men i dag var den knapt farbar oppover, også etter at Friluftsetaten kjørte nedover med scooter og glattematte.

21 Jan 2014

Krypinn for to

Av Kjersti von Krogh

På Sinober har DNT Oslo & Omegn nå tre hytter: Nydalshytta med 16 sengeplasser, Fjellvang med 14 og denne lille nykomlingen, Røverhula, med sengeplass til 2 og en firbent venn. Vakker vinterdag på Sinober i dag!