Ved Røys eller Røis utfartsparkering

I marka mellom Drøbak og Hvitsten ligger Røys, eller Røis, utfartsparkering. Her er infoskilt, og i bakgrunnen sees gårdssagen til gården Røis. Der skjæres materialer av tømmer fra egen skog og for andre som ønsker byggematerialer av egne tømmerstokker. Navnet Røis er avledet av det gammelnorske ordet Røysi som ganske enkelt betyr steindynge.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

21 Jun 2014

Tjennshaugputten

Av Berit Saghaug Mørck

Tjennshaugputten en fin junidag.

20 Jun 2014

Hytteparadis nord i Vennervann

Av Kjersti von Krogh

Sørlandslaget kjøpte i 1938 fem mål tomt i nordvestenden av Vennervann (391 moh.), og sankthansaften 1939 ble den store hytta innviet. Den har 22 sengeplasser, stor peisestue, badstue og egen badebrygge m/båt. Hytta ble beslaglagt av tyskerne under krigen og brukt som rekreasjonssted for Hirden.

20 Jun 2014

Blomstringstid

Av Kjersti von Krogh |

Ved Kjulstjern (350 moh.) er det i disse tider rundt sankthans rik blomstring av orkideen flekkmarihånd. Navnet har den fått etter alle flekkene på bladene. Den er "altetende" hva angår terreng og næringstilgang, men foretrekker det fuktig, som her i myra nord i Kjulstjern. I bakgrunnen ses Kjulstjernhytta, som disponeres av Nittedal speideravdeling. For øvrig er det nå mye multekart å se i myrene i Lillomarka, og selv om det har vært tørt over lang tid, ser det ut til at multeentusiastene kan glede seg allerede!