- og naturen tar tilbake -

Men den som leter, han finner! Og igjen har kjentmannskomiteen gjort en fantastisk jobb, denne gang i området nord for Vettakollen som heter Rishøgda (411 moh.). De har lett etter hytta "Polen" som friluftsinteresserte gutter kalte hytta si for å hedre Fridtjof Nansen. Og etter iherdig leting fant man en gråsteinsmur på ca. 4 x 4,2 meter, som i dag er nydelig dekket av grønn mose. Dermed har den lille ruinen fått nytt liv takket være kjentmannskomiteen!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

02 Sep 2014

Fastklemt stein

Av Nina Didriksen |

Klemblokken er navnet på en av de nye kjentmannspostene. Den ligger i åssiden nedenfor enden av Heikampveien og er verdt et besøk.

02 Sep 2014

God utsikt fra Taubanehytta

Av Nina Didriksen |

I det nye kjentmannsheftet står det at Taubanehytta har skiftet navn til Høykasthytta, men skiltet på veggen holder på T-navnet. Uansett er utsikten utover Sørkedalen flott.

02 Sep 2014

84 meter til værs på Røverkollen

Av Kjersti von Krogh

TV-masten på Røverkollen (401 moh.) er et kjent landemerke på linje med Tryvannstårnet, Kikuttoppen og Varingskollen. Det er vid utsikt i sørvest over Lillomarka, byen og fjorden, og østover ser vi over halve Romerike og inn mot Ramstadslottet i det fjerne. Men i dag manglet et annet kjent landemerke østover: den karakteristiske hvite radarkuppelen på Haukåsen er nede for oppgraderinger.