Midtpunkt og post

Oslos geografiske midtpunkt ligger ved Nedre Blanksjø, og nå har stedet også fått en kjentmannspost. I formiddag var det antydning til sol, folketomt og bare én hjortelusflue.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

07 Sep 2014

Osttjennsdammen

Av Thore Knudsen

Når du kommer til Osttjennet, legg merke til den høye demningen som er bygd der. I dag renner det bare en liten bekk gjennom, men den gangen det ble fløtt tømmer fra Skrukkelisjøen og ned til Hurdalssjøen, ble Osttjennet demmet kraftig opp. Når fløting pågikk, ble så vannet sluppet ned mot Skrukkelisjøen for å øke vannmengden der. Ved vegen er det satt opp et opplysningsskilt som forteller litt om dammen.

07 Sep 2014

Dans på Trollsteinens hode

Av Kjersti von Krogh |

Stor trafikk på blåstien fra Krokhol mot Tømmerås i dag, og flere tok seg en rast ved denne spektakulære steinen, som fotografen egentlig har tenkt på som en forstenet utgave av en kjemperotte fra tidenes morgen. Og har den ikke fått et forskrekket uttrykk i dag over barna som tråkker og danser på hodet hans?

07 Sep 2014

Merraflåputten

Av Thore Knudsen

Når en kommer sørfra, litt før en når vegens høyeste punkt ved Bukkemyra, ser en en skiltet sti ned til Malsjøen. Litt sør-øst for sørenden av Malsjøen ligger en liten putt, Merraflåputten. Ca. en km nord for Malsjøen rydda finnen Erik åker i 1719 og slo seg ned der. Plassen ble kalt Flårud, for Erik var merraflåer. Han gikk fra gard til gard nede i bygdene, slo i hjel hest og flådde dem. På den tida ble hestekjøtt sett på som ureint, og den som flådde hestene ble også sett på som urein. Derfor var det naturlig at merraflåeren slo seg ned på en avsides plass som Flårud. De hestene som greide å gå til Flårud, tok Erik med seg til det som i dag kalles Merraflåputten, slo i hjel hestene og flådde dem der. Etterpå besørget rovdyr og fugler renovasjonen.