Gamle Drammensbanen: Lierbakkene

Her, rett før Gullaug stasjon, strevet i sin tid El. 1 seg opp de gamle Lierbakkene etter at Kristiania – Bragerøen i 1922 ble NSBs første elektrifiserte strekning. Da Liertunnellen kom i 1973 ble den nedlagt og omgjort til turvei og skiløype. Ved overgangen på bildet er både de elektriske mastene og festene for kjøreledningen bevart siden elektrifiseringen. Noen av stolpene i rekkverket er skinnestubber fra desember 1918.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

16 Sep 2014

Sol og sjø og én badegjest

Av Kjersti von Krogh

Ertsvika er en vakker, skjermet bukt med strand og frodige trær, og denne deilige sensommerdagen midt i september har en person funnet seg en ensom plett innerst i bukten.

16 Sep 2014

Haraldsfjellet gror igjen

Av Kjersti von Krogh

Haraldsfjellet (207 moh.) gror igjen. Men spektakulær opptur fra nord og ned igjen mot havet. Fra toppvarden er det bare fjordgløtt mot ytre del av Drammensfjorden og Berger. Men vakre partier med gammel furu og blankskurte svaberg gjør turen ned mot Ertsvika spesiell.

23 Aug 2013

Prekestolen mini

Av Odd Tore Saugerud

Som det går frem av teksten til bilde nr. 19964, fant vi i 2013 ikke Prekestolen, selv etter et omfattende søk nedenfor stupet. Vi fant lignende, men mindre formasjoner, som denne lenger syd i stupet. Målinger i år viste at Prekestolen ligger 200 meter fra der bekken krysser stien til Finnerudseter, og så 75 meter til høyre (øst) for stien. Det er om lag dobbelt så langt fra bekkekrysset som oppgitt i 1990, og utenfor det utvidete området vi søkte i da. Ikke rart at vi ikke fant den fra det bratte og steinete området under stupet.