Fortsatt mulig å få seg en høstlig dukkert

Høldippeldammen eller Holnippeldammen ligger i Nittedal vest for Linfåningshøgda, og er et populært utfartssted med rasteplasser og badebygger. Vinterstid er det preparert skiløype på vestsiden av vannet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

21 Sep 2014

Fundingrudhuset

Av Eivind Molde

Dette er Fundingrudhuset, som Nesodden historielag har gjenreist på To gård. Arbeidet med å flytte huset hit startet i 1998. Det ble i hovedsak utført av en gjeng pensjonister, og etter seks år var jobben fullført. Huset er møblert slik det trolig så ut i tiden fra 1900 og et par tiår framover. Inventaret er gitt som gave av en rekke bidragsytere. I andre etasje er det hvert år en ny temautstilling. Huset er åpent for besøkende på søndager deler av året. Nesodden historielag er ansvarlig for driften.

21 Sep 2014

Nedover mot Alværn

Av Eivind Molde

Mange har vært på tur i traktene ved To gård i dag. Nå er det tid for å vende hjemover. På vei nedover Toveien mot Alværn kan man se Oslofjorden langt der borte bak skogen et sted.

21 Sep 2014

Framme ved To gård

Av Eivind Molde

Fint å komme fram til To gård etter turen opp gjennom skogen fra Berger. To er et svært populært mål for søndagsturen. Man kan lett komme seg hit fra begge sider av Nesoddlandet, og om søndagene er det servering (deler av året).