En mosegrodd maurtue

På Vettakollens østside går det flere løyper og stier i retning nord-syd. Ved Måneskinnsløypa finnes denne godt mosegrodde maurtua omgitt av granskog på mosedekket bunn. Sopp er det også mye av i området, men denne høsten var det lite av de sikre matsoppene.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

25 Sep 2014

Mot høst ved Lortputt

Av Odd Tore Saugerud

Det var skuffende lite høstfarger over Fuglemyra denne sene septemberdagen, men ved lille, uanselige Lortputt øst i Frønsvolltråkka hadde mose og gras fått skikkelig høstskjær. Den som på barmark går Måneskinnsløypa mot øst her, vil fort finne ut hva som inspirerte til navnet på putten.

25 Sep 2014

En gammel hestevei

Av Odd Tore Saugerud

Blåstien fra Vettakollen forbi Fuglemyra og til Frønsvolltråkka bærer mange steder preg av at den er mer enn et vanlig tråkk. Her, i bakken ned mot Frønsvolltråkka, er det tydelig at den i sin tid var steinsatt og bearbeidet til en om lag 1 meter bred hestevei.

25 Sep 2014

Godt gjemt hyttetuft på Rishøgda

Av Odd Tore Saugerud |

Tettvokst granskog på mosedekket bunn, ikke akkurat der hvor man skulle tro at det sto en liten hytte en gang. Særlig ikke når det rett ved er flere områder som fortsatt er åpne. Men her er det synlig passelig store steiner på rekke, og flere er bokstavelig talt gravet frem fra mosen, slik at omrisset av grunnmuren blir synlig. I anledning Kjentmannsmerket er det først gravet i gamle kilder og kart, så er terreng synfart nøye, og graving i mosen ga det endelige bevis.