Den første ordentlige høstdagen 2014

7. oktober ble den første, ordentlige høstdagen 2014. Det var også DNTs seniordag med turer og aktiviteter rundt Sognsvann. Vi merket og sjekket løyper. Mens vi beundret utsikten fra toppen av fossen nord for Båntjern, kom det kraftige vindkuler og en ordentlig regnskur over Oslo, med nordkant som rørte Sognsvanns-området. Ved Sognsvann falt temperaturen med om lag 6 °C til +5 °C i løpet av formiddagen. En skikkelig kontrast til været hittil denne høsten, da det var nær +20 °C for bare to dager siden. Høsten er her også i år.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

07 Okt 2014

Kulturminne i Sørumsåsen

Av Kjersti von Krogh

Sørumsåsen (274 moh.) ligger ut mot Lier i Kjekstadmarka. I 1914-17 ble Cementfabrikken Norge bygget ved Søndre Gullaug ved Drammensfjorden, og fra kalkbruddene ved Gjellebekk til fjorden ble det anlagt en taubane. For å holde kabelbanen stram, var det nødvendig med tre mellomstasjoner med lodd. Over Sørumsdalen var det et spenn på 700 meter, og da taubanen ble demontert i 1928, ble fire lodd stående igjen i det som i dag er langt inn i blåbærskauen.

05 Okt 2014

Håp om noe godt

Av Reidar Aas |

Nå har Gråsteinbua fått et nytt tilbud: en flott bålpanne gitt av Lions Club Biri. Dermed har turglade fått et nytt utendørstilbud, noe både to- og firbeinte setter pris på.

05 Okt 2014

På tur til Gråsteinbua

Av Reidar Aas

Høstlig og fint ved Gråsteinbua i dag.