I begynnelsen flyter Godbekken stille

Godbekken starter i myr og kratt rett øst for sydenden av Store Åklungen, og er der lite for øyet. Her, hvor den nærmer seg Godbekktjernet, har landskapet åpnet seg litt opp og fått det mosedekket som er typisk for mesteparten av Godbekkdalen. Gjørmeløpet «Råskinnet» har fått kritikk for at løpstraséen delvis gikk i Godbekkdalen. Jeg så heldigvis ingen tydelig spor etter dette i området ved Godbekktjernet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

07 Okt 2014

En flytende fargepalett med regndråper

Av Odd Tore Saugerud |

I vannkanten på Øvre Blanksjø vokser det et belte med vannliljer. Avblomstret forlengst, og bladene er nå i ferd med å få høstfarger. Her har de også fått selskap av avblåste blader fra S-bjørka. Dråpene på de bladene som fortsatt flyter på vannet, er spor etter morgenens regnskur. Ved neste besøk er gjerne bladene frosset fast i eller dekket av is.

07 Okt 2014

Enda en fallen tørrfuru

Av Odd Tore Saugerud

Øvre Blanksjø er en litt bortgjemt, men likevel bynær idyll, kjennetegnet av den falne tørrfurua på vestbredden og S-bjørka på østbredden. Når har enda en fallen tørrfuru i sydenden sluttet seg til.

07 Okt 2014

Den første ordentlige høstdagen 2014

Av Odd Tore Saugerud

7. oktober ble den første, ordentlige høstdagen 2014. Det var også DNTs seniordag med turer og aktiviteter rundt Sognsvann. Vi merket og sjekket løyper. Mens vi beundret utsikten fra toppen av fossen nord for Båntjern, kom det kraftige vindkuler og en ordentlig regnskur over Oslo, med nordkant som rørte Sognsvanns-området. Ved Sognsvann falt temperaturen med om lag 6 °C til +5 °C i løpet av formiddagen. En skikkelig kontrast til været hittil denne høsten, da det var nær +20 °C for bare to dager siden. Høsten er her også i år.