En mosegrodd rotvelt

Typisk for Godbekkdalen er velordnet urskog og den intenst grønne, nærmest heldekkende mosen ispedd blåbærris. Her har en rotvelt fått mangeårig behandling. Fantasien gir kanskje rom for å se fabeldyr her?

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

07 Okt 2014

I begynnelsen flyter Godbekken stille

Av Odd Tore Saugerud

Godbekken starter i myr og kratt rett øst for sydenden av Store Åklungen, og er der lite for øyet. Her, hvor den nærmer seg Godbekktjernet, har landskapet åpnet seg litt opp og fått det mosedekket som er typisk for mesteparten av Godbekkdalen. Gjørmeløpet «Råskinnet» har fått kritikk for at løpstraséen delvis gikk i Godbekkdalen. Jeg så heldigvis ingen tydelig spor etter dette i området ved Godbekktjernet.

07 Okt 2014

En flytende fargepalett med regndråper

Av Odd Tore Saugerud |

I vannkanten på Øvre Blanksjø vokser det et belte med vannliljer. Avblomstret forlengst, og bladene er nå i ferd med å få høstfarger. Her har de også fått selskap av avblåste blader fra S-bjørka. Dråpene på de bladene som fortsatt flyter på vannet, er spor etter morgenens regnskur. Ved neste besøk er gjerne bladene frosset fast i eller dekket av is.

07 Okt 2014

Enda en fallen tørrfuru

Av Odd Tore Saugerud

Øvre Blanksjø er en litt bortgjemt, men likevel bynær idyll, kjennetegnet av den falne tørrfurua på vestbredden og S-bjørka på østbredden. Når har enda en fallen tørrfuru i sydenden sluttet seg til.